srijeda, 12. listopada 2016.

NAJMEKŠE KIFLICE



Sastojci:

  • 11000-1200 gr brasna
  • 1 svezi kvasac
  • 1 pecivo
  • 1 jaje
  • 1 supenu kasiku soli
  • 2 supene kasike secera
  • 100 ml ulja
  • 250 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 200 ml kisele vode
  • 1 jaje za premazivawe
  • 50 gr susama
Priprema:

Najprije stavite kvasac u srednje toplo mleko, sa malo secera i brasna da nadoge. Onda dodajte sve tecne sastojke, jaje i brasno. Testo treba da bude meko. Ostavite da se odmori 15 minuta.
onda tjesto podelite na 6 delova. Pravite forme koje zelite, ja sa 3 delova radila sam puzice, a od  3 delova  motala sam kiflice. Regati i u pleh, premazite izmucenom jajetom, narosite susamom i za  15 minuta ih pecite.