subota, 18. lipnja 2016.

RUZICE SA KOKOSOVIM BRASNOM



Sastojci:Ruzice sa kokosovim brasnom Ruzice sa kokosovim brasnom

  • 250 gr putera
  • 200 ml. gusceg jogyrta ili 4 kasike kisele pavlake
  • 2 jaja
  • 100 gr. kokosovog brasna
  • 1 prasak za pecivo
  • 450 gr. brasna

Fil:

  • pola rebra putera (50 gr.)
  • 2 kasike ulja
  • kokosovo brasno
  • Agda-Sirup:
  • 600 gr. secera
  • 650 ml. vode


Priprema:

Puter omeksajte na sobnoj temperaturi pa izmutite sa jajima.
Dodajte jogurt ili pavlaku pa ponovo izmutite.
Nemojte mutit mikserom nego zlicom ili viljuskom.
Dodajte kokosovo brasno i prasak za pecivo pa izmjesajte.
Na kraju dodajte brasno pa zamjesite tijesto kao za pitu.
Ne previse tvrdo ali ni previse mekano.
Namazite uljem i zamotajte u vrecicu.
Pustite da tijesto odmori bar 15 minuta pa razvite koliko mozete.
Otopite pola rebra putera (50 gr.) sa dvije kasike ulja.
Razvijeno tijesto poprskajte masnocom i pospite kokosovim brasnom.
Sa jedne strane zamotajte u rolnu do pola tijesta pa onda sa druge strane.
Rasjecite izmedju dvije rolne, pa ih podjelite, a potom svaku rolnu isjecite oko 2 cm sirine.
Ruzice redajte u nauljenu tepsiju.
U ostatak masnoce dodajte jos jednu kasiku ulja pa sve to izmjesajte i cetkicom namazite ruzice.
Pecite na 350F-180C dok ruzice ne dobiju finu bojicu.
Dok se ruzice peku vi skuhajte agdu i maknite sa peci da se malo prohladi.
Gotove ruzice zalite agdom i ako hocete pokopite tepsiju jedno 5 minuta da ruzice brze upiju agdu.
Prijatno!