petak, 29. studenoga 2013.

Banana split torta




Sastojci

  • 6 banana
  • 8dl slatke pavlake
  • 80g putera
  • 120g gorke cokolade
  • 2 kašika secera u prahu
  • 250g putera
  • 2 pak. vanil secera
  • šećera po ukusu
  • 4 kašika brasna 
  • Priprema
    Belanca umutiti u čvrst sneg. Dodati šećer,jedno po jedno žumance, pa mutiti da se dobije gusta smesa. Pomesati lešnike,brašno i prašak za pecivo,pa pažljivo dodati smesi od jaja. Smesu izliti u veći pleh i sušiti u rerni zagrejanoj na 150 stepeni oko sat vremena. Napraviti dve takve kore. Pomešati brašno,puding i vanilu sa malo mleka. Ostatak mleka zakuvati sa šećerom (količina po želji) i u kipuće dodati puding. Fil ohladiti uz povremeno mešanje. Penasto umutiti puter sa šećerom u prahu. Postepeno dodavati puding sobne temperature. Na tacnu staviti jednu koru,namazati s polovinom fila,prekriti drugom korom i ostatkom fila. Banane uzdužno preseći na pola,pa ih "provući" kroz sok od limuna. Poslagati ih preko fila i bogato zaliti pripremljenom glazurom od čokolade. Ohladiti i ukrasiti slatkom pavlakom umućenom sa kremfiksom..